GÜVEÇTE TEK KİŞİLİK UNSUZ ISPANAKLI BÖREK

Merhaba sağlıklı yaşayan börek severler ve benim gibi hamur işinde beceriksiz olanlar :D
Hayat bizim için de çok güzel gerçekten :D Bu da kanıtı ;

MALZEMELER
Harç için
-1 dolu avuç ıspanak
-1 arpacık soğan
-1 çay kaşığından az tereyağı
-Tuz,karabiber
Yapılışı;
Tereyağı ve soğan kavrulduktan sonra çok iyi yıkayıp parçaladığımız ıspanaklar kavrulur tuz ve karabiber eklenir.
Krep için
-1 yumurta(sarısının çok az bir kısmını üstüne sürmek için alıyoruz)
-1 çorba kaşığı bakliyat unu(Ben nohut unu kullandım ,tam buğday da olur)
-2 çorba kaşığı süt
Yapılışı;
Tüm malzemeler pürüzsüz olacak şekilde çırpılır.Küçük bir tavaya çay kaşığının ucuyla tereyağı atılır eriyip ısınınca krep hamurunun yarısı arkalı önlü pişirilip güvece alınır. Ispanaklı harç da krebin üstüne eklenir. tekrar çay kaşığının ucuyla tereyağı eklediğimiz tavaya krep hamurunun kalanı dökülür tek kısmı piştikten sonra diğer kısım çevrilir tavaya temas ettikten sonra pişmesini beklemeden alıp güvece güzelce yerleştirilir. Ayırdığımız az yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıttığımız 180 derce fırına atıyoruz üstü kızardıktan sonra alabiliriz. Veee Afiyet,kas,şifa olsun ! :) denerseniz lütfen beni etiketlemeyi unutmayın :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar