SAĞLIKLI ANNELER GÜNÜ KEKİ
Merhabaaağğ ✋ Biz annemizi ona beyaz un ve şeker yedirmeyecek kadar çok sevdiğimiz için ona masum bir kek yaptık 👌 Sen de anneler gününü beklemek zorunda değilsin onu mutlu etmek için hemen şimdi hazırlayıp sürpriz yapabilirsin ; Neticede Canım Annelerimiz ❤ Yalnız
aramızda kalsın ekşi tatlı vişne ve çikolatanın muhteşem uyumunu tatmak en çok da senin hakkın 😋
Malzemeler
Kek
〰1 su bardağı tam buğday un
〰Yarım su bardağından biraz az süt
〰3 çorba kaşığı bal
〰1 yumurta
〰1 paket kabartma tozu
〰1 tatlı kaşığı granür kahve
〰Tepsiyi yağlamak için hindistan cevizi yağı

Çikolatalı Sos
〰80 gram bitter çikolata
〰1 su bardağı süt
〰1 çorba kaşığı tam buğday un
Süsleme
〰1 paket peyman vişne kurusu
Tarif
〰Fırını 180 derecede açtıktan sonra kek yapımı için yumurta ve balı bir kapta çırpıyoruz;süt,kahve,un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıyoruz ve hindistan cevizi yağıyla yağladığımız tepsiye döküyoruz. 5-10 dakika sonra sos yapımına başlıyoruz(donmaması için)
Ufak bir tencereye süt ve unu ekleyip orta ateşte pişiyoruz. Daha muhallebi kıvamına gelmeden biraz cıvık bir halde ocaktan alıp bitter çikolatayı ekliyoruz ve iyice karıştıyoruz. O sırada pişen keki fırından alıp bıçakla bir çok yerinden deliyoruz ve sosu her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz. Son olarak vişne kurularını üzerine tek tek diziliyoruz ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz 1-2 saat içinde yemeye hazır olacaktır. Afiyet ,kas olsun !💪 Denerseniz beni etiketlemeyi unutmayın 😇
aramızda kalsın ekşi tatlı vişne ve çikolatanın muhteşem uyumunu tatmak en çok da senin hakkın 😋
Malzemeler
Kek
〰1 su bardağı tam buğday un
〰Yarım su bardağından biraz az süt
〰3 çorba kaşığı bal
〰1 yumurta
〰1 paket kabartma tozu
〰1 tatlı kaşığı granür kahve
〰Tepsiyi yağlamak için hindistan cevizi yağı

〰80 gram bitter çikolata
〰1 su bardağı süt
〰1 çorba kaşığı tam buğday un
Süsleme
〰1 paket peyman vişne kurusu
Tarif
〰Fırını 180 derecede açtıktan sonra kek yapımı için yumurta ve balı bir kapta çırpıyoruz;süt,kahve,un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıyoruz ve hindistan cevizi yağıyla yağladığımız tepsiye döküyoruz. 5-10 dakika sonra sos yapımına başlıyoruz(donmaması için)
Ufak bir tencereye süt ve unu ekleyip orta ateşte pişiyoruz. Daha muhallebi kıvamına gelmeden biraz cıvık bir halde ocaktan alıp bitter çikolatayı ekliyoruz ve iyice karıştıyoruz. O sırada pişen keki fırından alıp bıçakla bir çok yerinden deliyoruz ve sosu her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz. Son olarak vişne kurularını üzerine tek tek diziliyoruz ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz 1-2 saat içinde yemeye hazır olacaktır. Afiyet ,kas olsun !💪 Denerseniz beni etiketlemeyi unutmayın 😇
Yorumlar
Yorum Gönder